joi, 4 octombrie 2012

Lemon Curd (Dulceata de lamaie)


Una dintre dulceturile mele englezesti preferate este Lemon Curd care, am aflat de curand, este si foarte simplu de pregatit. Am luat 6 lamai pe care Alex le-a stors bine de tot de toata zeama (il las pe el pentru ca are mai multa forta :D) avand grija sa nu cada samburi in zeama.

Separat, am batut cu mixerul 6 oua cu zahar fin intr-un bol, adaugand zaharul treptat.
Dupa zahar am adaugat zeama de lamaie si putina faina, pe care le-am omogenizat bine de tot.
Am adaugat apoi putina margarina maruntita intr-o tigaie ceramica peste care am adaugat compozitia omogenizata anterior si am amestecat in continuu. Atentie la foc care trebuie sa fie mic, pentru a evita arderea compozitiei de pe fundul tigaii.

Cand compozitia devine groasa, asemanator unei sarlote, se stinge focul si se pune in borcane de sticla incalzite sub apa (pentru a evita spargerea datorita contactului cu dulceata fierbinte).
Rezultatul final poate fi savurat pe paine prajita sau ca umplutura pentru prajituri sau chiar macarons :)
Ingredientele folosite au fost:
  • 6 oua
  • 300 gr zahar fin
  • sucul de la 6 lamai
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de margarina
Este foarte probabil ca aceasta dulceata sa se poata face si cu suc de portocale, mandarine, lamai verzi sau alte citrice insa cu modificarea cantitatii de zahar (cu cat fructele sunt mai dulci, cu atat e necesar mai putin).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu