Se pune putina apa la fiert intr-o cratita mica, peste care se pune un castron metalic.
In acest castron se pun la topit 20 gr de margarina (au am folosit Rama Savoare de Unt, care are 79% grasime), 50 gr de ciocolata amaruie (se poate folosi si ciocolata menaj sau cu lapte) si doua lingurite de zahar brun (este mai indicat sa se foloseasca zahar fin sau pudra), motiv pentru care am amestecat destul de mult cu telul in castron.
Cand e bine omogenizata si zaharul nu se mai simte "grunjos" prin glazura, se poate lua de pe foc si turna intr-un vas, preferabil unul cu "cioc" din care curge mai usor. Se toarna apoi peste prajitura dorita sau se poate adauga peste frisca pentru prepararea unei creme pentru tort.
- 1 prajitura cu banane si nuca (1/2 din reteta de aici)
- 20 gr margarina cu 80% grasime
- 50 gr ciocolata amaruie
- 2 lingurite zahar fin, brun sau pudra
- bomboane sau fructe pentru decorat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu