miercuri, 14 mai 2014

Pizza de casa

Prima pizza pe care am preparat-o, opera lui Alex este una foarte simpla pe care am numit-o "de casa" deoarece contine ingrediente pe care in mod sigur le aveti in camara sau in frigider.
Pentru inceput, se prepara blatul conform instructiunilor de aici, se intinde foaia si se pune pe hartie de copt in tava.
Se unge apoi cu un strat subtire de sos de rosii si se presara condimente pe deasupra (oregano si piper mozaic proaspat macinat).
Se pune foaia la copt pentru cam 10 minute (sau pana incep sa se rumeneasca pe margini), in cuptorul preincalzit la temperatura mare (cam 220 grade) si se sparg bulele pe parcurs, cu o furculita.
Se scot de la cuptor si se pun celelalte ingrediente: noi am pus sunca, bacon, ciuperci fierte, masline fara samburi, porumb fiert si cascaval 30% grasime din belsug, pe deasupra. Ordinea ingredientelor nu conteaza foarte mult atata timp cat nu se pune cascaval in exces.
Se da apoi pizza la cuptor pentru inca 5 minute, sau pana se topeste cascavalul, la foc mai mic (cam 170 grade).
Pizza astfel obtinuta se poate servi cu ketchup pe deasupra.
Ingredientele folosite pentru 16 portii de pizza au fost
 - 750 gr faina alba
 - 2 plicuri drojdie uscata
 - 400 ml apa
 - 1 lingura zahar
 - 2 lingurite sare
 - faina pentru suprafata de lucru
 - ulei pentru uns vasul in care se pune la crescut
 - sos de rosi
 - oregano uscat
 - piper mozaic proaspat macinat
 - 4 felii de sunca presata
 - 4-5 felii de bacon
 - 100 gr ciuperci fierte
 - 30 masline fara samburi
 - 100 gr porumb fiert
 - 200 gr cascaval 30% grasime




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu