duminică, 27 ianuarie 2013

Macarons cu lamaie

Week-end-ul acesta am fost pusi pe gatit si am pregatit cateva retete inedite, printre care si macarons cu lamaie.
Desi reteta poata parea complicata sau riscanta, este destul de rapida, doar ca necesita ceva atentie si rabdare :) Inainte de a ne apuca de treaba, trebuie sa pornim cuptorul la aproximativ 210 grade.
Mai intai, se macina marunt cam 250 gr de migdale crude care apoi se amesteca cu 350 gr de zahar pudra (este indicat sa fie cernut zaharul ca sa nu formeze cocoloase care se dizolva mai greu).

Separat se mixeaza albusurile de la 4 oua cu un praf de sare pana se face o spuma consistenta si apoi se adauga 50 de gr de zahar fin in ploaie peste oua, pana se formeaza bezeaua.
Peste bezea se adauga treptat migdalele amestecate cu zaharul pana se incorporeaza intregul amestec.
Aceasta compozitie se pune intr-un pos de ornat torturi si se formeaza banuti in tava tapetata cu foaie de copt (atentie ca banutii sa nu fie foarte mari pentru ca se lasa pe parcurs) si se introduce la cuptor pentru 12 minute.
Dupa ce s-au copt, se scoate tava din cuptor si se desprind imediat banutii de pe hartie, cu ajutorul unei spatule metalice si cu multa grija pentru ca sunt inca moi. Se pun pe o farfurie intinsa si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit toti banutii, se umplu cu o cantitate mica de Lemon Curd si se pun pe un platou pentru servire.

Cantitatile folosite la reteta sunt:
 - 350 gr zahar pudra
 - 250 gr migdale pisate
 - 4 albusuri de ou
 - 50 gr zahar fin
 - 1/2 borcan lemon curd
 - 1 praf de sare

Daca aveti sugestii de arome pentru macarons, lasati un comentariu :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu