Mai intai, se macina marunt cam 250 gr de migdale crude care apoi se amesteca cu 350 gr de zahar pudra (este indicat sa fie cernut zaharul ca sa nu formeze cocoloase care se dizolva mai greu).
Separat se mixeaza albusurile de la 4 oua cu un praf de sare pana se face o spuma consistenta si apoi se adauga 50 de gr de zahar fin in ploaie peste oua, pana se formeaza bezeaua.
Aceasta compozitie se pune intr-un pos de ornat torturi si se formeaza banuti in tava tapetata cu foaie de copt (atentie ca banutii sa nu fie foarte mari pentru ca se lasa pe parcurs) si se introduce la cuptor pentru 12 minute.
Cantitatile folosite la reteta sunt:
- 350 gr zahar pudra
- 250 gr migdale pisate
- 4 albusuri de ou
- 50 gr zahar fin
- 1/2 borcan lemon curd
- 1 praf de sare
Daca aveti sugestii de arome pentru macarons, lasati un comentariu :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu