vineri, 12 octombrie 2012

Banane glasate in miere cu crema de mascarpone

Asa cum v-am promis, iata un desert rapid care este si foarte apreciat:)
Se iau 4 banane maricele, care se taie felii generoase, ceva mai groase decat un deget.

Se pune cuptorul la incins la temperatura medie, apoi se ia tava de la cuptor pe care se pune foaie de copt. Feliutele de banana se pun pe foaia de copt, aranjate cat mai ordonat si nu unele peste altele.  

Se pune miere din abundenta pe fiecare feliuta astfel incat bananele sa se "balaceasca" in miere. 












Se pun la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, timp in care se prepara crema, din mascarpone si iaurt simplu, preferabil putin mai gras si un pic de smantana dulce pentru gatit. Se bate bine cu mixerul, gustand din cand in cand (crema trebuie sa fie racoritoare si foarte usor acrisoara, iar consistenta trebuie sa fie asemanatoare cu smantana foarte grasa). Dupa preparare, crema se pune la frigider.

Tot acum este un moment bun pentru macinarea nucilor. Eu am folosit doar nuci obisnuite, insa se pot folosi si nuci Pecan pentru o aroma deosebita:) Nucile nu trebuiesc macinate prea marunt, deoarece prajitura are o consistenta destul de moale si de aceea este important ca nucile sa se simta.






Se scot bananele de la cuptor si nu se lasa la racit. Se scot de pe tava cu putina miere si se pun intr-un castron sau in boluri individuale de servit cu grija pentru a nu le rupe.
Peste banane se adauga crema deja preparata, apoi nucile pisate si se pune la frigider, preferabil pentru minim o ora, chiar daca bananele sunt calde inca!



Ingredientele folosite sunt urmatoarele:
 - 4 banane mari
 - 8 linguri de miere
 - 125 gr mascarpone
 - 75 ml iaurt simplu
 - 3 linguri de smantana dulce
 - 2 maini de nuci

Probabil ca desertul poate fi delicios si cu mere caramelizate, frisca si fistic pe deasupra sau ce preferinte aveti:)
Andreea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu