duminică, 14 septembrie 2014

Pilaf taranesc cu curcan

Cateodata ma apuca nostalgia dupa mancarea de la tara, gatita de bunica. Nu mi-a placut niciodata carnea de pasare crescuta la tara, insa gustul dat de aceasta in mancare este inconfundabil.


Asadar, proaspat intoarsa de la tara, mi s-a facut dor de un pilaf ca la bunica, asa ca m-am pus pe treaba.

Am luat un piept de curcan pe care l-am taiat grosier, in bucati mari, asa cum le-ar fi taiat bunica.
Separat, am pus intr-o oala putin ulei de floarea soarelui (daca aveti un pic de untura, e si mai bine) in care am pus pe rand bucatile de curcan la calit.
Odata ce am pus toate bucatile, am turnat suficienta apa cat sa acopere carnea dar totusi sa aiba loc sa fiarba.
Pe parcursul fierberii, am luat spuma frecvent si dupa ce am terminat de spumuit, am adaugat un cub Knorr de pui (pentru a obtine gustul de carne de tara) si cateva fasii de sofran (proaspat adus din Maroc), pentru a da culoarea caracteristica pilafului bunicii.
Am stins apoi focul, am scos carnita din oala si am lasat supa sa se raceasca. Separat, am pus intr-o oala antiaderenta un pic de ulei si am calit o ceapa mica taiata marunt.
Am adaugat apoi morcovii din conserva taiati marunt si am lasat la calit.
Cand a inceput ceapa sa se arda, am pus curcanul pe care l-am rumenit usor, dupa care am adaugat o cana de orez si cele 3 cani de supa.
Am dat apoi oala la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana a scazut supa si s-a umflat orezul. Dupa ce am stins focul, am adaugat patrunjelul tocat marunt.
Iata de ce aveti nevoie pentru acest delicios pilaf taranesc:
 - 1 piept de curcan
 - 1 cana mare de orez cu bob lung
 - cateva linguri de ulei de floarea soarelui
 - 1 cub Knorr de pui
 - sofran
 - 1 ceapa mica
 - 1 conserva de morcovi mici fierti
 - 1 legatura de patrunjel



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu