Totul a pornit de la o cantitate destul de mare de mere bio / eco de la tara, pe care le-am cules cu
Am luat o tava de briose (mai mari) si am tapetat-o cu hartie de copt peste care am adaugat cate o lingurita rasa de zahar.
Peste zahar am adaugat mere, peste care am mai presarat putin zahar si scortisoara.
Am dat aceasta tava la cuptor si m-am apucat de facut pandispanul. Am luat 4 oua reci, am separat albusurile de galbenusuri si am batut bine albusurile.
Am adaugat apoi treptat 4 linguri de zahar si esenta de vanilie din belsug. Am batut putin galbenusurile in castron si le-am turnat si pe ele in bol, treptat. Am adaugat apoi 4 linguri de faina in ploaie si 1/2 plic de praf de copt.
Am scos tava de la cuptor si am turnat cu grija amestecul peste mere.
Am dat prajiturile la cuptor pentru aproximativ 15 minute, sau pana iese scobitoarea curata.
Am lasat apoi aceste prajituri la racit, departe de aragaz. Si pentru ca imi mai ramasese niste aluat, am mai incercat o varianta, invers: am pus mai intai aluatul...
... dupa care am pus merele si scortisoara.
Le-am lasat si pe ele 20 de minute la cuptor, dupa care le-am lasat putin la racit.
Dupa ce am lasat prajiturelele sa se raceasca bine, le-am scos cu grija pe un platou, iar rezultatul a fost nu numai delicios, dar si spectaculos :)
Am scos apoi si briosele.
Preferatele noastre sunt prajiturelele, insa pentru fanii brioselor sunt mai potrivite cele din varianta a doua.
Astfel, pentru 16 prajiturele sau 24 de briose, aveti nevoie de:
- 2 mere mari
- 18 lingurite de zahar pentru mere
- 1 plic de scortisoara
- 4 oua reci
- 4 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 4 linguri de faina
- 1/2 plic de praf de copt
- hartie de copt si tava sau forme pentru briose (nu merge doar cu hartie:) )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu