Cred
ca pasarea mea preferata este rata. Cel putin cand vine vorba sa o gatesc, si
mai ales sa o mananc! Pieptul de rata, gatit dupa cum urmeaza, este foarte
gustos si aromat.
Se
condimenteaza carnea din plin. Eu am folosit cateva cuisoare, niste anason
stelat si cateva boabe de ienupar pe care le-am macinat si le-am amestecat cu
scortisoara, nucsoara, ghimbir si cardamon (acestea le aveam deja macinate).Pieptul se aseaza cu partea cu piele in tigaia bine incinsa si se tine asa pana se topeste bine grasimea. (puteti sa apasati pe el astfel incat sa se topeasca un pic mai repede).
Dupa aproximativ 2 minute, se scurge grasimea si se intoarce pieptul in tigaie. Peste piept se toarna miere generos (eu personal am turnat pana s-a format un strat subtire pe toata suprafata pieptului).
Atentie la ce tigaie folositi. Sosul format de miere devine foarte lipicios si, daca se raceste, se intareste precum zaharul topit.
Se scoate si se feliaza, cat mai subtire. Se serveste calda cu garnitura aleasa. Reteta pentru legumele din prima poza va fi adaugata in viitorul apropiat :) .
Cateva sugestii:
Grasimea
se poate pastra pentru a fi folosita la garnitura – in functie de ce garnitura
faceti;Carnea gatita ca in reteta va fi in sange, daca nu agreeati carnea in sange prelungiti timpul de gatire pe fiecare parte cu 1-2 minute, inainte sa adaugati mierea. Sub nici o forma nu incercati sa prelungiti timpul de gatire dupa adaugarea mierii – sosul se va arde. Cel mai bine merg garniturile din legume sote/gratar (mazare, fasole verde, brocolii, etc.)
Ingrediente
(4 portii):
- 2 bucati de piept de rata cu piele;
- 150 - 200 ml miere;
- 4-5 linguri sos soia (preferabil dulce)
- 3-5 cuisoare;
- 1-2 capsule de anason stelat;
- 5-6 boabe de ienupar;
- O lingurita de scortisoara;
- O lingurita de ghimbir macinat;
- O lingurita rasa de nucsoara;
- Un varf de cutit de cardamon.
Alex
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu