miercuri, 30 ianuarie 2013

Crostine rustice

La cererea colegei mele am incercat week-end-ul acesta o noua reteta italiana de data aceasta de crostine si am ales ca "topping" un amestec cu ficat absolut delicios.
Pentru acest "topping" se toaca o ceapa si aproximativ 160 gr de Prosciutto Crudo, nu foarte marunt si se pun la calit intr-o tigaie cu 100 gr de margarina pentru cateva minute.


In acest timp se toaca grosier 400 gr de ficat de pui spalat bine in prealabil. Se adauga si ficateii in tigaie si se mai lasa la calit 5 minute.
 
Intre timp se taie felii 1-2 franzele, se stropesc cu ulei de masline din abundenta si se pune in cuptorul incins in foc mediu spre mare.
Sfat: pentru a obtine o suprafata mai mare pe fiecare felie, taiati franzela in "verif" (pe diagonala)

Se adauga apoi 7-8 frunze de salvie, sare si piper dupa gust si 400 ml de supa de pui (se poate prepara cu un cub Knorr de pui fiert in 400 ml de apa). Amestecul se lasa la foc mediu pentru 15-20 de minute fara capac, pentru a mai scadea.

Se ia apoi tigaia de pe foc, se scurge zeama si se pune continutul in blender, peste care se adauga aproximativ 150 gr telemea de capra. Se mixeaza bine pana ce iese o pasta asemanatoare cu pateul.

Se scot feliile de franzela de la cuptor cand sunt usor rumenite.
Sfat: scoateti "dopul" de la blender pentru a permite aburilor calzi sa iasa din blender pe parcursul mixarii.
Se unge fiecare felie de franzela cu pate-ul cat este cald si se aseaza pe un platou sau se pot lasa separat (atentie insa ca painea astfel preparata trebuie consumata in aceeasi zi pentru ca altfel se usuca foarte tare).

Ingredientele folosite sunt urmatoarele:
 - 400 gr ficat de pui
 - 160 gr prosciutto crudo
 - 1 cub Knorr de pui
 - 150 gr telemea de capra
 - 7-8 frunze de salvie
 - 1 ceapa alba
 - 1-2 baghete de paine
 - 100 gr margarina de gatit
 - ulei de masline
 - sare si piper dupa gust
Reteta este perfecta pentru o gustare sau pentru aperitiv alaturi de niste crochete de somon (o reteta pe care o vom publica in curand).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu