Una din garniturile noastre preferate, in perioada de primavara, sunt cartofii noi. Bine condimentati, alaturi de ceva ceapa si stropiti cu putin ulei, devin deosebit de gustosi dupa o calatorie de aproape o ora prin cuptorul incins.
Cartofii noi nu trebuie neaparat curatati de coaja. E suficient sa fie spalati bine de pamant, eventual frecati cu o perie sau un burete (fara detergent de vase :P). Parca sunt mai savurosi cand sunt gatiti in coaja.
Dupa ce am spalat bine cartofii, i-am taiat in jumatati sau in sferturi astfel incat bucatile sa fie cat mai egale si sa se gateasca uniform. I-am tavalit intr-o tava si i-am condimentat bine. Am folosit piper, boia dulce, cimbru, putin oregano si sare. Daca nu va place cimbrul puteti folosi rozmarin.
Am taiat doua cepe julien si le-am presarat peste cartofi.
Am acoperit toti cartofii cu ceapa, am stropit cu putin ulei si am amestecat, astfel incat sa se condimenteze si ceapa. Am pus o folie de staniol peste si am dat la cuptorul incins in prealabil. Dupa jumatate de ora am scos tava, am indepartat folia, am mai amestecat putin si i-am bagat inapoi in cuptor - sa-si continue drumul spre rumenirea perfecta.
Dupa inca douazeci de minute i-am scos din cuptor si i-am indrumat spre masa. I-am servit alaturi de costite si alte bunatati gatite la gratar, dar se potrivesc foarte bine alaturi de orice friptura.
Dupa inca douazeci de minute i-am scos din cuptor si i-am indrumat spre masa. I-am servit alaturi de costite si alte bunatati gatite la gratar, dar se potrivesc foarte bine alaturi de orice friptura.
Pofta buna!
Ingrediente:
1,5 kg cartofi noi;
2 cepe (mari);
condimente (dupa gust): piper, boia dulce, cimbru (sau rozmarin), oregano, sare;
4-5 linguri de ulei.
1,5 kg cartofi noi;
2 cepe (mari);
condimente (dupa gust): piper, boia dulce, cimbru (sau rozmarin), oregano, sare;
4-5 linguri de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu