luni, 12 mai 2014

Fusilli con melanzane


Uneori mancam si la restaurant. Cand intalnim o mancare foarte buna, ne place sa o gatim si acasa. La fel s-a intamplat cu pastele con melanzane (paste cu vinete). Este, probabil, cea mai gustoasa mancare fara carne pe care o stiu :). Noi am folosit fusilli, vinete, rosii uscate, branza feta si pesto cu parmezan.
In primul rand am pornit cuptorul sa se incinga la aproxmativ 200 grade. Am taiat vinetele felii groase de 6-7 milimetrii si fiecare felie am tait-o in cateva bucati.

 








Am uns o tava cu putin ulei, am asezat vinetele in ea si le-am dat la cuptor. Le-am tinut la cuptor pana s-au rumenit putin (aproximativ 40 de minute). Ca sa se faca mai bine le puteti intoarce dupa 20 de minute.
Am luat rosiile uscate si le-am taiat bucati - ceva mai mici decat cele de vinete.
Cand vinetele erau aproape facute am luat o ceapa mare, am taiat-o solzisori, si am pus-o la calit, in putin ulei de masline, intr-un ceaun mai mare. Am tocat 4-5 catei de usturoi si i-am adaugat peste ceapa. Noua ne plac mancarurile picante, asa ca am adaugat, peste ceapa, 2 ardei chili uscati si maruntiti in mojar si mult piper.
Am mai adaugat putin oregano si am ras putina nucsoara peste. Cand ceapa s-a rumenit putin, am adaugat vinetele si rosiile.
Le-am lasat sa se mai gateasca aproximativ 20 de minute, la foc mediu, pana s-au hidratat si rosiile. Intre timp am pus pastele la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Noi am folosit fusilli, dar se potrivesc si penne sau farfalle. De asemena am pregatit un sos pesto cu parmezan si ulei de masline (condimentat cu usturoi si ardei picant). 
La doua linguri pline de pesto pregatit precum in ghid am adaugat doua linguri de ulei si apoi am adaugat putin parmezan ras si l-am incorporat. Am continuat sa incorporam cate putin parmezan pana cand sosul a capatat o consistenta asemanatoare cu a piureului. Daca nu vreti sa iasa mancarea foarte picanta va sfatuim sa folositi ulei de masline simplu.
Cand rosiile s-au gatit suficient am adaugat pesto-ul peste. Am amestecat pana s-a omogenizat si am mai tinut totul inca 5 minute pe foc. Rosiile uscate si sosul pesto erau sarate astfel ca nu a fost nevoie sa mai adaugam sare. Daca folositi rosii uscate, nesarate nu uitati sa adaugati un praf de sare.
Am servit pastele cu amestecul de legume si cubulete de branza feta peste. Legumele sunt suficiente pentru 6-8 portii - depinde cat de mari doriti sa fie portiile.

Pofta buna!

Ingrediente:
O vanata;
200g de rosii uscate;
O ceapa mare;
4-5 catei de usturoi;
condimente: nucsoara, piper, oregano, chili dupa gust si sare - daca este nevoie;
400g paste (fusilli, penne sau farfalle);
150g branza feta;
Pentru pesto:
Frunzele de la o legatura mare de busuioc proaspat;
50g seminte pin;
2-3 catei de usturoi;
Sare si piper;
2 linguri ulei de masline;
100-150g parmezan ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu