duminică, 8 iunie 2014

Caprese irlandeze

Indiferent de nume, aceste caprese nu au nimic irlandez in ele, nici macar alcool, insa le-am botezat astfel datorita combinatiei cromatice atipica pentru capreze.

Pentru inceput, se prepara o cantitate mica de pesto, conform retetei de aici.
Se rumeneste apoi putin in cuptor o bagheta de paine taiata feliute (daca va place usturoiul, puteti urma reteta de aici).
Separat, se taie jumatati sau sferturi niste bilute de mozzarella si rosiile choco se taie sferturi si se indeparteaza, pe cat posibil, semintele.
Se unge fiecare feliuta de bagheta cu un strat subtire de pesto (daca nu s-a adaugat suficient parmezan, pesto poate fi destul de picant, asadar trebuie pus un strat foarte subtire de pesto), si apoi se aranjeaza pe deasupra mozzarella si rosiile choco.

Pentru 8-10 portii de caprese sunt necesare urmatoarele ingrediente:
 - 1 bagheta de paine (cu coaja cat mai tare)
 - 2-3 linguri de pesto
 - 1 punguta mozzarella mini (150 gr)
 - 150 gr rosii choco

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu