sâmbătă, 21 iunie 2014

Mamaliga cu ou


Andreei ii place foarte mult mamaliga cu ou fiert moale, asa cum ii facea bunica ei. E nevoie de mamaliga, un ou, si putin unt.
Mamaliga o puteti gati dupa reteta de aici, daca nu stiti deja cum. Puneti niste apa la fiert in timp ce faceti mamaliga. Cand apa da in fiert (si mamaliga e aproape gata) puneti oul in apa pentru doua minute si jumatate.

 


Daca oul sta doar doua minute si jumatate, in apa fierband, albusul se va intari atat cat sa se poata curata coaja. Galbenusul va ramane moale. Oul fiert astfel, se pune intr-un castron si se marunteste albusul putin cu o furculita. Se adauga putin unt si patru linguri pline de mamaliga si se amesteca bine.
Daca doriti un aspect mai deosebit, rasturnati cu grija continutul castronului pe o farfurie.
Adaugati o feliuta de unt peste si serviti.
Pofta buna!

Ingrediente:
un ou fiert moale;
patru linguri pline de mamaliga (proaspata);
o lingura de unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu