duminică, 14 septembrie 2014

Ghid: fresh de citrice

De ceva timp ne place sa ne incepem diminetile cu un suc proaspat de citrice. Pe langa un plus de energie pentru ziua ce incepe, sucul de citrice aduce si multe efecte benefice pe termen lung. Noi folosim portocale, grapefruit si lime - este o combinatie care, dupa parerea noastra, nu mai are nevoie de alte adaosuri (zahar sau miere).
Cel mai bine e ca fructele sa fie proaspete, dupa cateva zile tinute in casa incep sa se deshitrateze si sa dea mai putin suc. Nu e mare filozofie sa storci niste citrice, dar daca aveti nevoie de cantitati mari de suc va recomandam sa folositi un storcator electric. Din doua grapefruit, doua portocale si doua lime se obtin doua pahare mari sau trei pahare normale. Desigur cantitatea poate varia in functie de calitatea fructelor.
Noi folosim un storcator cu sita larga, astfel incat sa fie cat mai multa pulpa in suc. Daca preferati fara pulpa, nu ar trebui sa fie o problema, majoritatea storcatoarelor au sita ajustabila. Beneficiile sucului de citrice sunt variate: intareste sistemul imunitar, ajuta la preventia multor boli, imbunatateste sanatatea cardiaca, diminueaza colesterolul, imbunatateste vederea si poate ajuta chiar si la reducerea greutatii corporale.
Noi il servim la micul dejun, uneori ca singura bautura la masa de dimineata, alteori alaturi de ceai.
Enjoy!

Ingrediente (pentru aproximativ 600ml suc):
2 lime;
2 portocale;
2 grapefruit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu