sâmbătă, 27 septembrie 2014

Paine cu branzeturi la cuptor

Cand nu ne face nimic de prin frigider cu ochiul, sau avem pofta de o gustare rapida si delicioasa, ne place sa mancam paine cu diverse branzeturi, coapta in cuptor. Tot ce ne trebuie sunt cateva felii de paine, putin unt, branza (noi am folosit mai multe feluri) si condimente.
E de preferat o paine mai zdravana - noi folosim o paine taraneasca, batuta de coaja. Asternem niste hartie de copt intr-o tava si asezam in ea cateva felii de paine, unse cu unt si presarate cu piper.
Adaugam branza (rasa sau felii) si condimentele si dam totul la cuptor. Uneori folosim un singur fel de branza, alteori folosim mai multe. 
Iata cateva dintre cele mai gustoase idei:
- parmezan ras, condimentat cu nucsoara;
- feli de branza pecorino presarate cu cateva bucatele de gorgonzola si parmezan ras totul condimentat cu amestec 5 mirodenii (fenicul, scortisoara, anason stelat, piper sichuan si cuisoare);
- branza de vaca rasa, ornata cu parmezan si condimentata cu oregano si chimen din belsug;
- bucatele de pecorino amestecate cu branza de vaca (rasa) si un strop de parmezan ras, totul condimentat cu mult oregano, chili pul biber si putin chimen;
- branza de vaca si parmezan rase, condimentate cu cimbru;
- branza de vaca si parmezan rase, condimentate cu menta si cimbru;
De-a lungul timpului am mai folosit cascaval afumat (atat ras cat si felii), branza de capra, ulei de masline in loc de unt sau chiar cateva cubulete de bacon pentru o gust mai bogat.
Ingredientele pentru 2 portii:
 - 3 felii mari de paine sau 4 mai mici
 - 50 gr de unt (sau 4 linguri de ulei de masline)
 - cam 100 de gr de branza / cascaval + 20 gr de pecorino / gorgonzola
 - condimente dupa gust


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu