sâmbătă, 25 octombrie 2014

Cornulete cu nuci

Cornuletele cu nuca nu sunt doar delicioase dar sunt simplu si destul de rapid de facut. Aveti nevoie de faina, oua, nuci, unt  (sau margarina pentru prajituri) si zahar (tos si vanilinat sau bourbon).
In primul rand nuca trebuie macinata. Ouale se bat putin, apoi se adauga tot zaharul (cel vanilat si cel tos) si se bat pana acesta incepe sa se topeasca (noi am folosit zahar bourbon - este mult mai aromat).
Se amesteca faina cu margarina (sau untul) pana se faramiteaza complet cea din urma.







Se adauga ouale si nuca.




Se framanta bine pana se omogenizeaza complet. Coca se lasa 15-20 de minute la frigider. Dupa ce odihneste putin se scoate si se formeaza cornuletele. Noi impartim mai intai toata coca in sfere de dimensiunile unor nuci mici. Astfel cornuletele nu vor avea variatii prea mari ca dimensiune.
Apoi, rulandu-le intre palme, le aducem la forma finala si le asezam direct in tava.
Cuptorul trebuie incalzit in prealabil la aproximativ 200 grade celsius. Cornuletele trebuie sa stea cam 20 de minute in cuptor. Se pot verifica daca sunt gata dupa culoarea pe care o prind pe partea de jos (cea aflata in contact cu tava). Aceasta trebuie sa fie rumenita spre maroniu.
Daca doriti le puteti pudra cu zahar. Eu le prefer fara, dar majoritatea familiei le prefara pudrate.
Se servesc, daca rezistati, dupa ce se racesc.

Pofta buna!
Ingrediente (pentru aproximativ 40 cornulete):
300g faina;
200g margarina pentru gatit (sau unt);
100g nuci (macinate);
1 ou;
70g zahar;
1 plic zahar bourbon (sau vanilinat).

2 comentarii: