Eu nu sunt o mare fana a mazarii, insa Alex este, drept pentru care ieri am pregatit si cateva bruschete cu crema de mazare, inspirata de acelasi Ramsay:)
Am luat mazarea pe care am scurs-o bine (era gata fiarta), am pus-o
in blender alaturi de 2 linguri de mascarpone, 3 linguri de ulei de
masline extravirgin, sare, piper si maghiran. Am amestecat bine pana a
devenit cremoasa (mazarea nu se zdrobeste de tot, raman bucatele prin ea
care dau savoare preparatului, deci nu va chinuiti sa o zdrobiti de
tot) si am pus-o intr-un castronel la frigider sa se odihneasca.
Am pregatit Ciabatta pentru bruschete la fel ca pentru reteta cealalta reteta: Bruschete cu rosii
Dupa aceea, am taiat "banuti" din mozarella pe care i-am pastrat in zer pana au fost gata painicile Ciabatta de la cuptor.
Dupa ce le-am scos si le-am lasat putin sa se raceasca, le-am uns pe fiecare cu crema de mazare, le-am pus cate 2-3 banuti de mozarella (in functie de dimensiunea feliei), le-am decorat cu parmezan ras pe razatoarea mare (sa arate ca niste "cojite" si am presarat piper proaspat ras.
Ingredientele folosite au fost:
- 275 gr mazare
- 90 gr mascarpone
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 Ciabatta
- 4 catei de usturoi
- 3 frunze de busuioc
- 75 gr Mozarella
- 3 linguri de "cojite" de parmezan pentru decorat
Din pacate nu am apucat sa fac poze si cu preparatul final dar va garantez ca arata foarte bine:)
Andreea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu