duminică, 16 septembrie 2012

Tartine cu gorgonzola si smochine

Tot ieri am pregatit si o reteta foarte simpla dar foarte gustoasa si pe gustul lui Alex (pentru ca are gorgonzola): tartine cu gorgonzola si smochine, inspirata de o carte de retete rapide.
Cea mai complicata parte a pregatirii acestor tartine este pregatirea painii. Am luat o bagheta (de fapt, o jumatate de bagheta de paine alba si jumatate de bagheta de paine neagra cu seminte), pe care am taiat-o felii subtiri (cam 7-8 mm felia), pe care le-am uns cu pasta de usturoi si busuioc (4 catei de usturoi amestecati in blender cu 2-3 frunze de busuioc, putin ulei de masline, sare si piper proaspat macinate) si le-am pus in hartie umeda de copt (vezi metoda completa de preparare aici: bruschete cu rosii si busuioc) dupa care le-am introdus la cuptor.

Dupa ce le-am scos de la cuptor si am lasat painica putin sa se raceasca pentru a o putea manevra, le-am uns cu putina gorgonzola si le-am pus pe o tava tapetata cu foaie de copt.
Le-am mai dat 5-7 minute la cuptor, pentru ca gorgonzola sa se topeasca si sa fie putin absorbita in paine.
Intre timp am taiat felii foarte subtiri doua smochine crude.
Dupa ce am scos feliutele de paine de la cuptor si le-am lasat putin sa se raceasca, am adaugat 1-2 felii de smochine pe fiecare dintre ele si le-am sevit:)

La aceasta reteta se pot folosi si alte fructe. Noi am folosit cu succes felii de nectarine si felii de mango (cele de mango le-am marinat in zeama de lamaie aproape o ora pentru un plus de gust si de textura).


Ingredientele sunt urmatoarele:
 - o bagheta
 - 4 catei de usturoi
 - 1 crenguta de busuioc
 - 1 lingura de ulei de masline
 - 100 gr gorgonzola
 - 2 smochine crude

Ca de obicei, ingredientele si cantitatile difera in functie de gusturi.

Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu