Am folosit ciuperci (champignon), branza de capra nuci si condimente. Ciupercile odata gatite le-am servit pe un pat de salata stropita cu o vinegreta pe baza de mustar de Djion.
Am luat 12 ciupercute de marime medie (pentru 4 portii) pe care le-am curatat de coaja fara sa le spalam (se poate face si invers, necuratate dar spalate bine, insa risca sa se innegreasca daca nu sunt preparate imediat).
Separat, am preparat o pasta din nuci tocate, crema de branza de capra, oregano, parmezan proaspat ras, sare si piper. Am amestecat bine in blender pentru ca la final sa rezulte o pasta cremoasa, cu aroma puternica de nuca.
Am pregatit o tava de copt pe care am pus o foaie de staniol pe care am presarat sare si piper proaspat rasnite si am stropit cu putin ulei de masline (in felul asta partea inferioara a ciupercii care de obicei ramane mai fada si fara gust capata o aroma deosebita).
Am umplut fiecare ciupercuta cu pasta de branza (nu pana sus, pentru ca ciuperca se inmoaie si umplutura risca sa curga) si le-am pus pe tava, dupa care am mai stropit cu putin ulei de masline, sare si piper proaspat macinate. Am introdus tava in cuptorul deja incins si l-am lasat la treapta medie.
Ingredientele pe care le-am folosit:
- 12 ciuperci de marime medie
- 300 gr crema de branza de capra
- 6 linguri de nuci tocate
- un praf de oregano
- 2 linguri de parmezan ras marunt
- parmezan pentru decor
- salata asortata
- sos vinegreta preparat din 150 ml ulei de masline extravirgin, 3 linguri de otet din vin alb, o lingurita rasa de mustar Dijon, sare de mare si piper macinat negru
- 3 linguri de ulei de masline pentru ciupercute
- sare si piper dupa gust
In functie de preferinte si numarul de portii, ingredientele si cantitatile se pot schimba iar daca nu agreati o aroma puternica de nuci, puteti pune mai putine sau deloc, inlocuindu-le cu ulei de masline sau alte oleaginoase.
Andreea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu