miercuri, 26 septembrie 2012

Morcovi Marocani


Mie imi place foarte mult chimenul si, atunci cand am dat peste aceasta reteta, nu am ezitat sa o pun in practica. Veti avea nevoie de urmatoarele condimente: sare, piper, chili, scortisoara  si chimen, toate macinate, si o lingurita de seminte de chimen intregi. Se iau cativa morcovi, se spala si se curata si se taie in batoane de marimea unui deget. 
Se taie marunt putin usturoi si se da la calit impreuna cu morcovii, intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei de masline. 



Dupa ce se calesc aproximativ 5 minute se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie morcovii. Amestecati ocazional in ei, si cand se calesc si cand fierb. Cat timp fierb morcovii stoarceti intr-o canuta o jumatate de lamaie. Intepati din cand in cand morcovii cu o furculita ca sa verificati cand sunt facuti (dureaza 15-20 de minute in functie de cantitate si de marimea batonaselor).
Cand morcovii sunt facuti se scurge apa ramasa, si se adauga zeama de lamaie si condimentele. Se amesteca astfel incat sa se condimenteze bine toti morcovii. Se serveste cald, ca garnitura sau pur si simplu ca atare.
 
Pofta buna!
 
 Ingrediente:
  • 4-5 morcovi mari;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • 4 linguri de ulei de masline;
  • Zeama de la jumatate de lamaie;
  • O lingurita de seminte de chimen;
  • Jumatate de lingurita de praf de chili;
  • Jumatate de lingurita de chimen macinat;
  • Jumatate de lingurita de scortisoara;
  • Sare si piper dupa gust.
Daca ii incercati si voi, puteti modifica proportiile sau condimentele  dupa preferinta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu