Toata compozitia se imparte in doua tavi si se da la copt cca 30 de minute (depinde de la un cuptor la altul, dar cel mai bine se verifica dupa 20 de minute cu o scobitoare si daca iese curata, poate fi scos)
Se lasa la racit pana se raceste complet (vreo 3-4 ore minum), dupa care se taie cu grija pe jumatate (daca s-a lasat in zona centrala este indicat sa se taie mai jos de jumatate astfel incat sa nu se formeze gauri in capac). Intre timp, se maruntesc 50 gr ciocolata amaruie si se oparesc 50 gr stafide intr-un ibric.
Fiecare din jumatati se scobesc cu grija pentru a nu gauri capacul / fundul checului iar miezul se pastreaza intr-un bol de mixer.
Se amesteca bine si se pune in cele 2 baze de chec, cu varf pentru a nu ramane gol in capac.
Ingredientele folosite au fost:
Chec:
- 8 oua
- 8 linguri apa
- 8 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt + otet pt stins
Crema:
- 1 pachet margarina Rama Maestro
- 4 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 2 linguri gem prune
- 2 linguri gem visine
- 2 linguri nuca tocata
- 50 gr ciocolata amaruie sau menaj maruntita
- 50 grame stafide oparite
- 1 fiola esenta rom
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu