duminică, 7 iulie 2013

Retete de la MAMA: Chec umplut

Aceasta reteta s-ar intitula mai bine "retete de la mame" pentru ca baza, adica reteta de Chec este de la mama lui Alex iar reteta de umplutura este de la mama mea.
Astfel, pentru chec se iau 8 oua la care se separa albusurile de galbenusuri, albusurile lasandu-se intr-un bol mai mare, de mixer. Albusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat si 8 linguri de zahar tos pana la omogenizare completa, dupa care se adauga 8 linguri de apa, 8 linguri de ulei si la final 8 linguri de faina + 1/2 plic de praf de copt stins in otet.

Toata compozitia se imparte in doua tavi si se da la copt cca 30 de minute (depinde de la un cuptor la altul, dar cel mai bine se verifica dupa 20 de minute cu o scobitoare si daca iese curata, poate fi scos)
Se lasa la racit pana se raceste complet (vreo 3-4 ore minum), dupa care se taie cu grija pe jumatate (daca s-a lasat in zona centrala este indicat sa se taie mai jos de jumatate astfel incat sa nu se formeze gauri in capac). Intre timp, se maruntesc 50 gr ciocolata amaruie si se oparesc 50 gr stafide intr-un ibric.
Fiecare din jumatati se scobesc cu grija pentru a nu gauri capacul / fundul checului iar miezul se pastreaza intr-un bol de mixer.
Peste miez se adauga 1 pachet de margarina de gatit si se mixeaza pana incepe sa se omogenizeze (este indicat ca margarina sa nu fie de la frigider). Se adauga apoi 4 linguri de cacao, 2 linguri de gem de visine si 2 linguri de gem de prune (se poate pune si zeama), 2 linguri de nuca tocata, ciocolata maruntita, stafidele si o fiola de esenta de rom.

Se amesteca bine si se pune in cele 2 baze de chec, cu varf pentru a nu ramane gol in capac.
Se pun apoi capacele si se da frigider pentru macar 1 ora, dupa care se poate servi cu zahar pudra pe deasupra, feliat.

Ingredientele folosite au fost:
Chec:
 - 8 oua
 - 8 linguri apa
 - 8 linguri ulei
 - 8 linguri faina
 - 8 linguri zahar
 - 1 plic zahar vanilat
 - 1/2 plic praf de copt + otet pt stins
Crema:
 - 1 pachet margarina Rama Maestro
 - 4 linguri cacao
 - 3 linguri zahar
 - 2 linguri gem prune
 - 2 linguri gem visine
 - 2 linguri nuca tocata
 - 50 gr ciocolata amaruie sau menaj maruntita
 - 50 grame stafide oparite
 - 1 fiola esenta rom


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu