Tocmai a trecut o sarbatoare si urmeaza a doua, asa ca ne-am gandit sa punem laolalta o serie de retete dar si idei de aranjare a mesei si in special a aperitivelor. In primul rand, va imbiem cu o imagine de ansamblu a mesei la inceput - masa a fost mica dar invitatii multi, asa ca a trebuit sa eficientizam folosirea spatiului la maxim.
Una dintre solutiile de eficientizare a spatiului a fost folosirea unei fructiere cu 3 nivele pentru aperitive. Astfel, spatiul ocupat in mod normal de 3 platouri/farfurii, se reduce la spatiul ocupat de un singur platou, iar la asta se adauga si avantajul ca fructiera este un pic mai adanca decat un platou clasic deci, in final, ocupa si mai putin spatiu.
De asemenea, pentru ca nu ne place sa mancam mereu aceleasi bunatati de fiecare Craciun, anul acesta ne-a venit ideea de a alterna "porcariile" cu diverse paste sau creme delicioase in cosulete sarate (care se gasesc prin hipermarket-uri de cumparat): pasta de somon, spuma de ton, crema de pate si crema de branza.
Alaturi de aceste cosulete, pe lista aperitivelor de Craciun au mai fost: toba si caltabosul, icrele, jumarile, limba cu smantana, ficatei in bacon, slaninuta, branzeturi, masline si legume.
Dupa aperitive si sarmalele bunicii, am savurat o delicioasa friptura de porc cu whiskey (a la Alex) si fripturica de curcan.
Pentru retetele acestor bunatati, stay tuned!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu