Aceasta este o reteta care m-a cucerit inca dinainte de a o gusta. Aveti nevoie de piept de pui (intreg), carne tocata (de porc), bacon (felii, cat mai mari) patrunjel, coriandru, fistic, otet de xerex si vin marsala (sau orice vin fortifiat) si putina supa de pui.
Se condimenteaza carnea tocata, cu patrunjel si coriandru din belsug, si cu sare si piper - dupa gust. Se adauga cateva boabe de fistic. Pieptul de pui se bate usor, astfel incat sa fie cat mai intins, dar cu grija - ca sa nu se rupa. Se umple pieptul de pui cu carnea tocata. Puteti adauga cateva frunze de patrunjel si coriandru (tocate) pe pieptul de pui inainte de al umple, daca doriti o aroma mai puternica.
Pe o folie de aluminiu se presara sare, piper, si cativa stropi de ulei. Peste acestea se aseaza feliile de bacon, astfel incat sa acopere, cat mai uniform, o suprafata suficienta pentru a invelii puiul (feliile de bacon se suprapun foarte putin, astfel incat sa nu existe spatii goale). Se aseaza puiul umplu peste, si se inveleste in folie (trebuie avut grija ca bacon-ul sa se infasoare direct peste carne, sa nu ajunga si peste folie). Folia se strange cat mai bine in jurul puiului, si se rasuceste la capete. Capetele acestea se indoaie in aceeasi directie. Se pune la fiert pentru 25-35 de minute (in functie de cat de mare este rola).
Se taie puiul felii cam de grosimea unui deget, se aseaza pe farfurie, si se toarna 1-2 linguri de sos peste. Puiul se poate taia pe diagonala, astfel incat sa se vada cat mai bine fisticul. Serviti alaturi de Legume cu ierburi aromate, Morcovi marocani sau orice garnitura considerati potrivita.
Pofta buna!
Ingrediente (pentru un singur piept de pui):
1 piept de pui;
6-9 felii de bacon (depinde de dimensiuni);
100g carne de porc tocata (se pune cat incape - nu fortati);
cateva boabe de fistic (preferabil crud);
patrunjel;
coriandru;
50ml otet de xerex;
70ml vin marsala;
70ml supa de pui;
sare si piper - dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu