Am folosit doua bucati de ton rosu (se gaseste in hypermarket-uri), rozmarin, salvie, usturoi, ardei chili, sare, piper si lamaie. Intr-un mojar am macinat un ardei chili (uscat), salvie si rozmarin (verzi), un praf de sare, piper si doi catei de usturoi. Peste am stors zeama de la o lamaie mare si am amestecat.
Carnea am batut-o usor (feliile de ton erau destul de groase), si am "masat-o" cu marinata descrisa mai sus.
Am incins bine o tigaie grill si am pus tonul la gatit (fara ulei). L-am tinut 2-3 minute pe fiecare parte (facut mediu). L-am servit pe un pat de verdeata - spanac baby si valeriana. Acestea au adus un plus de arome, si au facut ca masa sa fie usoara, potrivita chiar si pentru o masa de seara.
Desigur, puteti adauga garnituri mai consistente - dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna.
Ingrediente:
2 bucatii de ton rosu (file);
1 lamaie mare;
2 catei de usturoi;
rozmarin si salvie - verzi;
chili, piper si sare - dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu