luni, 24 martie 2014

Paste cu mici chiftelute in sos

Aceste paste sunt foarte gustoase si chiftelutele dau un plus de savoare. E nevoie de carne pentru chiftelute, busuioc (preferabil proaspat), ceapa, un ou, bulion sau pasta de rosii, parmezan (optional) si condimente. Si, desigur, e novoie de paste.
In primul rand se pregatesc chiftelutele. Eu am folosit un amestec de carne tocata de vita si porc in parti egale. Dar se poate folosi orice carne considerati potrivita pentru paste. Se toaca ceapa si busuiocul marunt (preferabil in blender) si se amesteca, cu carnea tocata. Se adauga oul si condimentele (piper, un praf de sare si oregano uscat).
Se formeaza chiftelute (cam cat o nuca mica) si se tavalesc prin faina. Apoi se prajesc in ulei.

Cand s-au rumenit un pic se scot pe un servetel care sa absoarba excesul de ulei.
In acest moment se pot pune pastele la fiert (conform instructiunilor de pe pachet). Intr-un alt vas se pregateste sosul. Se pune pe foc bulion suficient pentru cantitatea de chiftelute. Se poate condimenta sosul cu busuioc, oregano si piper - dupa gust. Nu adaugati sare, bulionul contine suficienta in mod normal. Mie personal imi place sa adaug si o lingura doua de pasta de rosii - intensifica gustul sosului. Se rastoarna chiftelutele in sos si, dupa ce da in fiert, se lasa inca 2-3 minute pentru ca sosul sa patrunda un pic in ele. Daca bulionul e prea sarat folositi doar pasta de rosii si putina apa - pentru a o subtia.
Cand totul este gata se aseaza pastele pe farfurie, se adauga chiftelutele in sos si se rade parmezan peste.
Pofta buna!
Ingrediente (aproximativ opt portii):
500g paste;
400g carne tocata;
100g busuioc proaspat;
1 ceapa mica;
1l de bulion (puteti pune mai mult sau mai putin - depinde cat de gros doriti sosul);
2 linguri de pasta de rosii;
un ou;
parmezan ras (dupa gust);
condimente (piper, busuioc si oregano uscate, sare).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu