sâmbătă, 19 aprilie 2014

Ghid: Taitei de casa


Taiteii de casa nu sunt greu de facut, insa necesita putin antrenament. Pentru prepararea lor sunt necesare ingrediente care sunt mereu la indemana: oua si faina. Pentru aproximativ 12 portii de ciorba, eu am folosit doua oua si aproximativ 300 gr faina (intotdeauna depinde de dimensiunea oualor, e posibil sa cuprinda mai putina faina).

 
Se bat bine ouale dupa care se adauga treptat faina, amestecand energic cu furculita. Este bine sa se pastreze aceasi directie pentru a evita formarea cocoloaselor.
Cand coca nu se mai lipeste de furculita, se poate folosi mana pentru inglobarea fainii, trecandu-se astfel la framantare. Cand coca se desprinte de pe farfurie cu usurinta, se poate pune pe o planseta sau pe masa tapetata bine cu faina in prealabil. Se mai poate framanta putin dupa care se trece la intinderea foii de taitei, cu ajutorul facaletului, insa cu atentie sa nu se rupa. Cand foaia este bine intinsa (cam 1-1.5 mm grosime) se lasa la uscat pentru 20-30 de minute cu faina din abundenta.
Dupa uscare, se ruleaza intr-un sul pentru a fi taiati taiteii. Sulul nu trebuie sa fie prea lat sau inalt pentru ca risca sa se deformeze si sa ingreuneze taierea. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ai un cutit bine ascutit, pentru ca altfel taiteii se vor deforma la taiere.
Taiteii astfel preparati se pot folosi la supe, ciorbe sau la taitei cu lapte :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu