marți, 20 mai 2014

Briose cu chorizo si ciuperci

Anul acesta am decis sa organizez o mica petrecere de ziua mea si sa imi rasfat prietenii cu ceva bunatati facute de noi, majoritatea putin mai iesite din comun. Printre acestea se numara si briosele cu chorizo si ciuperci, o gustare inedita si foarte gustoasa.

Prepararea lor este destul de rapida, motiv pentru care incepem cu pornirea cuptorului la temperatura medie (180 grade).
In continuare, sunt necesare doua boluri: in primul amestecam faina cu drojdia uscata si cu un praf de sare.

In al doilea bol, batem bine 4 oua cu 2 cutiute mici de iaurt gras si 2 linguri de ulei.
Dupa ce s-a omogenizat bine, turnam amestecul in primul bol sau intr-un al treilea (daca primul e prea mic, cum s-a intamplat in cazul meu) si amestecati bine cu mixerul pana la omogenizarea completa.
Dupa ce au fost eliminate toate eventualele cocoloase, se poate adauga o lingurita de boia dulce si un praf de boia iute (sau invers, pentru iubitorii de mancaruri picante).
In paralel, se scurg bine ciupercile de apa (daca se folosesc ciuperci crude, este indicat ca acestea sa fie inabusite putin in tigaie si scurse bine apoi). Eu am folosit un servetel pentru ca ma asigura ca nu ramane apa in exces pe ele.
 Chorizo se taie bucatele mici sau dupa preferinte.
Se adauga ciupercile si chorizo in bol si se mai amesteca putin, pana la omogenizare.
Se aranjeaza apoi 18 forme de silicon pentru briose pe o tava de cuptor (se poate folosi si tava metalica cu locuri pentru briose, insa in acest caz trebuie unsa bine cu ulei inainte).
Se toarna apoi putin cate putin din aluat, avand grija ca ingredientele sa fie cat de cat egal impartite si sa nu fie lipite intre ele (e bine sa fie aluat intre ele pentru ca altfel nu vor fi la fel de gustoase).
Se pun briosele la cuptor pentru 20-25 de minute ( se testeaza cu scobitoarea, care trebuie sa fie curata). Se pot servi atat proaspete, calde, cat si reci.
Ingredientele folosite au fost:
 - 260 gr faina alba
 - 1 plic drojdie uscata (7g)
 - 4 oua
 - 2 cutii mici iaurt gras sau normal;
 - 2 linguri ulei
 - 140 gr chorizo
 - 200 gr ciuperci taiate
 - 1 lingura boia






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu