duminică, 6 iulie 2014

Ghid: Obtinerea unui sos mai gros

De multe ori se intampla ca sosul sa nu fie suficient de gros, iar atunci intra in rolul principal faina, care poate "drege" chiar si cel mai lichid sos. Pentru exemplificare, am folosit un sote de ciuperci, al carei sos nu iese mereu suficient de gros.
Pentru inceput, se iau cateva linguri de sos din oala care fierbe si se pun intr-un vas mic, in care se poate amesteca cu o lingura. Se adauga, in ploaie, cateva lingurite de faina.
Se amesteca apoi energic pana se dizolva toate cocoloasele si rezulta o maia usor lichida.
Aceasta maia se adauga in oala care fierbe, cat mai imprastiat, pentru a preveni formarea altor cocoloase.
Astfel, veti obtine un sos mai gros, chiar daca nu imediat, in momentul in care se va raci se va asemana sosului de la ciulama.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu