Deunazi Alex a gasit in Kaufland o minunatie de ciuperci (eu am o mare pasiune pentru ciuperci) si anume Galbiori.
Nu am mai mancat pana acum galbiori, insa chiar si cruzi miroseau foarte bine, asa ca m-am decis sa prepar una dintre mancarurile mele preferate (in limbajul chef-ilor probabil ca s-ar numi "signature dish").
Cea mai lunga procedura din preparea acestui fel de mancare este spalarea lor, pentru ca galbiorii strang pamant pe ei, inclusiv intre lamelele in care isi tin de obicei sporii, astfel ca spalatul este destul de dificil. Pentru usurare, va recomand sa ii lasati un timp la inmuiat in chiuveta plina cu apa.
Pentru inceput, se taie galbiorii (in 4-5 bucati fiecare, se strang destul de mult la fiert) si o ceapa mai mare.
Intr-un vas antiaderent se pune la topit unt (cam 75 gr) sau margarina cu continut ridicat de grasime.
Cand untul s-a topit, se adauga ceapa tocata care se lasa la inmuiat.
Peste ceapa, se adauga 2-3 lingurite de zahar, 1 lingura rasa de Delikat si putin piper, care vor da o savoare deosebita mancarii. Se amesteca bine pentru omogenizare.
Se adauga apoi galbiorii si se pune capacul si se lasa focul mic pentru ca galbiorii sa isi lase zeama. Din nou, se amesteca bine, ca sa nu ramana ceapa la fund care sa se arda.
Separat, se toaca o legatura generoasa de marar si dupa 15-20 de minute se adauga peste galbiori. In tot acest timp, se mai amesteca in oala pentru a nu se lipi continutul.
Daca sosul nu este suficient de gros (daca seamana mai degraba cu o supa decat cu o ciulama), puteti folosi putina faina pentru ingrosarea sosului, conform
ghidului nostru.
La final, sote-ul se poate servi cu
scaricica la cuptor si cartofi la tava.
Ingredientele necesare pentru prepararea acestui deliciu sunt:
- 400 gr de galbiori
- 1 ceapa mare
- 75 gr de unt
- 3 lingurite de zahar
- 2 lingurite de faina
- 1 lingura rasa de Delikat
- un praf de piper
- 1 legatura de marar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu