Desi vara s-a terminat, vremea este inca suficient de calda pentru a putea mura rapid castravetii. Castravetii nostri exotici au avut succes atat prin gust cat si prin aroma surprinzatoare. Pe langa castraveti si piper am adaugat chimen, anason, seminte de anason si ienibahar. Am folosit o solutie de apa cu sare: o lingura plina de sare la un litru de apa.
Pasii sunt simpli, ca de obicei: se spala castravetii bine si se rup florile (daca au) si se tin la indemana borcanele curate si saramura gata preparata (amestecand fiecare litru de apa cu 40 gr de sare neiodata sau sare grunjoasa pentru muraturi).Mai intai, se pun crengute de marar pe fundul borcanului, dupa care se presara cate putin din fiecare condiment: anason, chimen, seminte de anason, ienibahar si piper.
Deasupra se inghesuie castravetii, dupa care se mai presara cateva condimente, se pun crengute de marar si se toarna apa cu sare.
Daca doriti o fermentatie mai rapida, va recomandam se acoperiti borcanul cu o farfurie si sa ii puneti intr-o tava sau intr-un castron intr-un loc insorit.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- in jur de 8 castraveti
- 3-4 flori de anason
- 1/2 lingurita de seminte de anason
- 2-3 seminte de ienibahar
- 1 lingurita rasa de piper boabe
- 1 lingurita rasa de chimen
- aprox. 1/2 litru apa
- aprox. 20 gr de sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu